Worrell Yeung
CL-DUO.jpg

Chelsea Loft

Located in the Chelsea neighborhood of New York City, the organizing design strategy of this renovation was to maintain openness and daylight in the public living zones, while minimizing the amount of partitions to accommodate private rooms for a family with small children. Occupying a half floor of a classic loft building, historic raw materials of the building such as timber columns and beams, cast iron capitals, and wood joists were left raw and exposed or revealed. Two dark-stained wood storage volumes organize the open public space, and a custom vertically-raked plaster core, complimenting the existing structure, contain the bathrooms and other utility spaces. Floors and casework throughout are white pigmented wood, and all perimeter walls are white in order to elevate brightness, and to showcase the owner's art collection. 

 

Chelsea Loft

Located in the Chelsea neighborhood of New York City, the organizing design strategy of this renovation was to maintain openness and daylight in the public living zones, while minimizing the amount of partitions to accommodate private rooms for a family with small children. Occupying a half floor of a classic loft building, historic raw materials of the building such as timber columns and beams, cast iron capitals, and wood joists were left raw and exposed or revealed. Two dark-stained wood storage volumes organize the open public space, and a custom vertically-raked plaster core, complimenting the existing structure, contain the bathrooms and other utility spaces. Floors and casework throughout are white pigmented wood, and all perimeter walls are white in order to elevate brightness, and to showcase the owner's art collection. Currently under construction with anticipated completion Fall 2019.

 
SECTION VIEW OF LIVING SPACE
VIEW FROM DINING ROOM LOOKING SOUTH
HALLWAY
POWDER ROOM
MASTER BATHROOM