Worrell Yeung
Elevation View DUO.jpg

California Hill House

Engaging the steep topography of this site in Sherman Oaks, California began as a practical exercise to minimize excavation volume while maximizing daylight and the square footage of the house. Inverting the program allowed the lower levels to carve into the hillside and create a mass under the primary level. This top level, comprised of the main social spaces and master bedroom suite, is organized around a central courtyard that allows views and immediate access to outdoor landscape from every room.

 

California Hill House

Engaging the steep topography of this site in Sherman Oaks, California began as a practical exercise to minimize excavation volume while maximizing daylight and the square footage of the house. Inverting the program allowed the lower levels to carve into the hillside and create a mass under the primary level. This top level, comprised of the main social spaces and master bedroom suite, is organized around a central courtyard that allows views and immediate access to outdoor landscape from every room. 

 
WR-EXT03s.jpg
WR-EXT02s.jpg

Axonometric Diagram

WR-INT02s.jpg
WR-INT01s.jpg
Pool 01 REV.jpg
Looking In FINAL.jpg